Daan Saft wint NK Barebow 2022

In 2020 heeft Daan Saft al de Indoortitel gewonnen in de recurve-categorie, maar zojuist is bekend geworden dat hij zich aankomend jaar Nederlands kampioen Indoor Barebow mag noemen! We zijn weer trots op Daan, die op onze vereniging vooral bekend staat om zijn boogschietkennis, zijn hulp en de gekke sokken die hij altijd aan heeft…

De wedstrijd bestond uit twee kwalificatierondes, waarbij de schutters twee keer dertig pijlen moeten schieten op 18 meter afstand. Bij dit kampioenschap mogen alleen barebowschutters meedoen, wat inhoudt dat zij geen gebruik maken van vizier of stabilisatoren. In de trainingen schoot Daan meestal rond de 270 punten maar ondanks de druk zette hij nu een topscore neer van 277 punten (van de maximaal 300).

Fotograaf (ook van coverfoto): Tim Buitenhuis

In de tweede ronde, ook wel heul genoemd, werd het even spannend… Een van Daan’s pijlen belandde namelijk naast het blazoen: een misser! Nul punten en daardoor ook een lagere score van 259. Daarna volgen de eliminatierondes waarin schutters in tweetallen vechten om een kans op de medaille. Normaal worden de scores van kampioenschappen online gedeeld. Helaas was dat nu niet zo en moesten we afwachten tot we iets van Daan hoorden. Na een spannende middag voor hem en voor ons volgde het goede nieuws: gouden medaille! Van harte gefeliciteerd, Daan. Volgend jaar dus kampioen compound?

Laat een reactie achter

Scroll naar boven