Lowlands wedstrijdverslag

Zondag 8 mei, 6 uur. Drie van onze leden vertrekken op deze vroege ochtend naar Zoetermeer voor een wedstrijd. Een ander lid is zo slim geweest om al eerder die week die kant op te gaan, wat weer een stuk reistijd scheelt. Daan Saft, Tim Saft, Mark Pross en Dewi ten Kate doen allen mee aan de Lowlands-wedstrijd in Zoetermeer: Daan en Mark in de klasse Heren Recurve, Tim als Barebow schutter en Dewi in de categorie Dames Recurve.

Barebow-schutters schieten bij de Outdoor Lowlands wedstrijden op 50 meter en recurve-schutters schieten hun pijlen op 70 meter. Beide maken gebruik van een groot blazoen van 122 centimeter, maar dat betekent niet dat het makkelijk is. Gelukkig zit het weer in Zoetermeer mee. Iedere schutter schiet twee keer 6×6 pijlen voor de kwalificaties: 72 pijlen in totaal. Daarna plaatsten Dewi, Tim en Daan zich voor de finales.

Helaas is geen van onze schutters in de prijzen gevallen. Wel was het een ontzettend leuke dag! Het is altijd leerzaam om naar andere schutters te kijken en gesprekken aan te gaan met mensen die net zoveel passie voor deze sport hebben. Ook zonder NHB-lidmaatschap mag je meedoen aan een Lowlands wedstrijd. Schrijf je in via de website van de NHB of vraag eerst naar meer informatie bij een van de schutters die heeft meegedaan. De resterende drie outdoor Lowlands-wedstrijden dit jaar zijn op 29 mei in Schijndel, 10 juli in Ulvenhout en 28 augustus in Purmerend.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven