Onze schutters op het NK Indoor in Den Bosch

Hoewel het via onze vereniging niet mogelijk is om aan officiële wedstrijden mee te doen, betekent dat niet dat wij geen wedstrijdschutters op onze club hebben. Drie van onze toppers hebben vandaag meegedaan aan het Nationaal Kampioenschap Indoor in Den Bosch: Robin Rave, Joran Drent en Daan Saft. Hoe hebben ze het er vanaf gelegd? Hebben ze de finales gehaald? Zijn er misschien wel podiumplekken behaald? De drie mannen hebben in de categorie Recurve Heren gestreden om de medailles, die dit jaar extra bijzonder zijn omdat de Nederlandse Handboog Bond 100 jaar bestaat. In 2020 is Daan in deze categorie Nederlands kampioen geworden. Door corona is het kampioenschap van 2021 niet doorgegaan.

De wedstrijd ging in de vroege ochtend al van start met twee kwalificatierondes van in totaal 60 pijlen op 18 meter afstand. Per ronde kan je 300 punten behalen (30 x 10) en in totaal maximaal dus 600 punten. Robin (met een totaalscore van 499) en Joran (met een totaalscore van 513) hebben hun uiterste best gedaan maar helaas hebben zij niet mee mogen schieten in de finales. Alleen de beste 16 schutters gaan door. Daan hoorde daar wel bij: met een prachtscore van 555 punten totaal kwalificeerde hij zich voor de 13e plaats.

Fotograaf (ook van coverfoto): Kristian Krijgsman

In de middag begonnen de finalerondes. Daan hield het spannend in zijn strijd met Jonah Wilthagen, zijn tegenstander die als 4e gekwalificeerd was. Ze gingen gelijk op, maar op het laatst wist Jonah onze oud-kampioen toch te verslaan. Ondanks dat er geen medailles zijn binnengesleept zijn we als vereniging natuurlijk ontzettend trots op de drie schutters: Daan, Joran en Robin! Zulke mooie scores neerzetten, dat is geen kleine prestatie. Ga zo door!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven