Update schietterrein Hengelo

UPDATE SEPTEMBER 2017

Het nieuws over het schietterrein in Hengelo:

In de vorige update hebben jullie kunnen lezen dat de eerste contouren van de pijlenvangwal zich aftekenden. Deze is intussen klaar en ingezaaid. Nu is het wachten totdat het gras voldoende stevig is aangegroeid. In deze wal is veel meer zand gaan zitten dan dat wij in eerste instantie hadden gedacht: verschil tussen losse kubieke meters en verdicht door de graafmachine… Maar de gemeente heeft dit perfect opgelost: dikke pluim voor de gemeente Hengelo en hun uitvoerders!

Ondertussen:

  • Zijn de gaten in het buiten hekwerk dicht gemaakt, is dat hekwerk van doorgroei bevrijd en weer veel afval van het terrein verwijderd. Het kantineterrein is zo ver groenvrij gemaakt dat de werkgroep ‘bouwkundig’ binnenkort met de allereerste praktische voorbereidingen voor het plaatsen van de units aan de slag kan
  • Is Aaldrik de uitdaging aangegaan een vandalismebestendige maar zichtbare plek te vinden om  ons spandoek ‘Hier komt boogschietvereniging De Vrije Schutter’ op te hangen (zonder dat de gemeentelijke vrachtwagens bij het inrijden deze voor de voorruit hebben hangen…)
  • Is na overleg met de gemeente en uitvoerders de volgorde van nodige werkzaamheden compleet op de kop gegaan. Wij blijven met de werkgroepen dus schakelen en aanpassen.
  • Zijn grofweg de plekken duidelijk waar straks elektriciteit en lichtpalen voor het FITA- veld moeten komen. De werkgroep veldinrichting heeft verder de glooiing en een hemelwaterverzamelplek voor het 3D terrein bepaald. Deze gaat de uitvoerder later met een graafmachine aanbrengen. Tevens mogen we een aantal enorme boomstronken op het 3D veld laten plaatsen, die nu op het gemeenteveld liggen opgeslagen. Ook deze hebben de ‘inrichtingsmensen’ mooie plekken gegeven.

Wat kunnen (proef-)leden nu doen?

  • Op facebook kun je via de geplaatste foto’s de ontwikkelingen goed volgen.
  • Kom eens langs, kijk en raak enthousiast van de mogelijkheden straks! Benader iemand van het bestuur: wanneer bijvoorbeeld op het terrein gewerkt wordt kunnen we je binnen laten (tenslotte hebben we net alle gaten in het hekwerk gedicht).
  • Zie je ‘beren op de weg’ omdat je straks ver moet rijden? Je bent niet de enige met die situatie. Spreek alvast met andere schutters en kijk, waar mogelijkheden zijn om straks met elkaar te rijden/ te fietsen. Tevens is de bushalte ‘Sportlaan Driene’ 50m van de ingang van het terrein vandaan  op de P.C. Hooftlaan.

 

Wij houden jullie op de hoogte!

Jullie bestuur

Aaldrik Vos, Roy Nijhuis, Jort Zorgdrager, Arnoud Gelderman, Bas Bakker, Frans Klein, Christine Timmermans

Scroll naar boven