We mogen weer schieten!

Beste leden,

Zoals bij vele bekend heeft de regering besloten dat buitensporten vanaf 11 mei weer is toegestaan. Dit is natuurlijk goed nieuws, en betekent dat we de vereniging voor alle leden weer mogen opstellen. Echter zitten hier natuurlijk nog wel een paar voorwaarden aan verbonden.

In de afgelopen week zijn we al begonnen met het opstarten van de jeugdtraining, en hier hebben we het een en ander al van kunnen leren, maar voor een grotere groep vergt het meer inspanning om alles voor elkaar te krijgen.

We hebben goed gekeken hoeveel schietplekken en tijdsloten we kunnen realiseren met inachtneming van de maatregelen en adviezen vanuit de instanties.

We hebben het mogelijk gemaakt om je in te schrijven voor een tijdslot op zaterdag, te beginnen met zaterdag 16 mei. (Alleen schieten op doelpak).
Blijkt uit de zaterdag(en) dat de opgestelde regels goed zijn te hanteren, willen we verder gaan uitbreiden naar de zondag en woensdagavond.
Wil je ook meedoen? Kijk dan in je mail.
Om je in te kunnen schrijven kun je reserveren via een link die je toegestuurd hebt gekregen.
Informatie over de kennismakingscursus volgt nog, zodra we hebben uitgezocht hoe dit uit te kunnen voeren volgens de regels.

Waar we samen als leden op de zaterdag op zullen letten:

Er zal toegangscontrole aanwezig zijn om te controleren of je bent ingeschreven voor het specifieke tijdvak.

 Eén tijdvak is als volgt ingedeeld:

  • 15 minuten om het terrein te betreden en de boog op te bouwen.
  • 45 minuten schieten.
  • 15 minuten om spullen op te ruimen en het terrein te verlaten.

Geldende maatregelen:

De volgende maatregelen buiten wat nu de norm is (1,5m afstand, was je handen etc.) gelden op de vereniging:

Er zijn 7 ruime boog-opbouw plekken met voldoende afstand gecreëerd: 2 naast de ingang van het clubhuis en 5 onder het gebruikelijke afdak.

·        Er wordt geschoten door 1 persoon per doelpak met een persoonlijk blazoen. (Deze neem je na de training mee naar huis, en neem je de volgende keer weer mee). Op dit moment hebben niet het gewenste aantal standaard blazoenen, deze zijn in bestelling. Daarom ook de vraag: Heb je thuis een al een blazoen? Neem die dan mee.

·        De kantine blijft gesloten en verkoop van eten of drinken is helaas niet toegestaan. Schutters dienen dus zelf drinken mee te nemen (eigen bidon/ fles). Eten op het terrein op dit moment alleen als het absoluut noodzakelijk is (diabetes bijvoorbeeld).

·        Voor toiletbezoeken geldt: Doe dit bij voorkeur thuis voor dat je naar de vereniging gaat. De toiletunit zal wel open zijn, maar mag maar door 1 persoon tegelijk betreden worden.

·        Schieten uitsluitend met eigen materieel, er is geen materiaal uitleen.

·        Pijlen haal je zelf op. Helpen zoeken mag, maar vindplaats aanwijzen en eigenaar zelf laten ophalen; ook daarbij  min 1,5 m afstand onderling houden!

·        Geen auto’s op de oprijlaan, ook niet om iemand af te zetten.

·        Het is niet de bedoeling dat ouders blijven kijken.

Zoals jullie kunnen zien staat er nog niks over 3D schieten, op dit moment weten nog niet hoe we dit moeten aanpakken. Graag zien we input van de leden die gebruik willen maken van het 3D terrein, hoe we hier verantwoordelijk gebruik van kunnen maken.

Ook willen we met jullie in overleg om te zien hoe we leden meer vrijheid kunnen geven om op andere dagen gebruik te maken van de vereniging.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur

Scroll naar boven