Lidmaatschap

Heb je interesse in boogschieten of wil je het gewoon een keertje uitproberen? Je kan je vrijblijvend aanmelden voor de introductiecursus om te kijken of de vereniging, de sport en de leden bij je passen. Meer informatie over deze introductie kan je hier vinden.

Kosten lidmaatschap

We vragen een schappelijke maandcontributie. Via de vereniging zijn leden automatisch verzekerd tegen ongevallen tijdens het schieten.

  • Jeugdleden (11 t/m 17 jaar): €15 per maand (entreegeld 22,50 euro*) / €180,00 per jaar
    In verband met de veiligheid en belasting op het lichaam mogen alleen jongeren van 11 jaar of ouder lid worden/boogschieten bij ons.
  • Volwassenen (18 jaar en ouder): €18,00 per maand (entreegeld 22,50 euro*) / €216,00 per jaar

* De kennismakingsinloop kost €22,50. Besluit je daarna om lid te worden, dan wordt dit verrekend met het entreegeld.

Heb je financieel wat minder ter beschikking maar wil je wel graag boogschieten? Informeer dan naar de mogelijkheden voor steun vanuit de gemeente, bijvoorbeeld bij Gemeente Hengelo.

Besluit je lid te worden, dan start je als kandidaat-lid voor maximaal 3 maanden. De contributie blijft hetzelfde als hierboven omschreven is en je kan zelf bepalen hoe vaak je komt. Als kandidaat-lid maak je in eerste instantie gebruik van clubmateriaal (boog, pijlen, bescherming). Het is de bedoeling dat je na zo’n drie maanden je eigen materiaal aanschaft. Uiteraard willen we je daar graag bij helpen! Een correct afgestelde boog en de juiste pijlen zijn belangrijk voor het schietplezier. Vraag daarom vooral rond op de vereniging, probeer dingen uit en/of bezoek één van de boogwinkels in Nederland. En neem alvast een kijkje op onze pagina met meer informatie over de diverse soorten bogen die je tegenkomt op De Vrije Schutter.

Lidmaatschap aanvragen/opzeggen/wijzigingen doorgeven

Ieder nieuw en onervaren lid moet de introductie doorlopen. Meld je daarom aan voor de introductie. Ben je al een ervaren schutter, neem dan contact op met de secretaris om een kennismaking op maat af te spreken.

Om jouw lidmaatschap aan te vragen, kan het aanmeldingsformulier via de onderstaande knop gedownload worden.

Als je je lidmaatschap op wil zeggen, stuur dan een e-mail naar de secretaris. Er geldt een opzegtermijn van één maand. Ben je onlangs verhuisd of wil je een ander bankrekeningnummer doorgeven? Ook dan is een e-mail naar de secretaris de snelste weg.

Scroll naar boven