Training

Introductiecursus

Tijdens de introductiecursus maak je kennis met onze vereniging en met de sport. Alle informatie rondom de introductie vind je op deze pagina.

Basiscursus

Nadat je de introductiecursus hebt afgerond, ga je over naar de basiscursus. In circa drie maanden krijg je elke zaterdag 1 uur training waarin je je concentreert op de basisvaardigheden om veilig te schieten (inclusief boog op- en afbouwen, fluiten, 3D en lange afstanden). Ook leren we je de techniek aan, gebaseerd op het basisschot van de Nederlandse Handboog Bond. De begeleiders houden je ontwikkeling bij via een vaardighedenchecklist. Als je een vaardigheid voldoende toont, wordt het hierop afgevinkt. Je persoonlijke ontwikkelingstempo is toonaangevend voor hoe lang de basiscursus voor jou duurt. Als je nog bezig bent met de basis, moet je een bandje dragen gebaseerd op onze kleurencode. Dan weten andere schutters wat zij van jou kunnen verwachten en kunnen ze je waar nodig hulp bieden. Gedurende de basiscursus mag je gebruik maken van verenigingsmateriaal: wel wordt er verwacht dat je langzamerhand naar eigen materiaal toewerkt. De coördinator bepaalt in overleg met de trainers de indeling van deze groepen (maximaal 6 personen per groep; 1 groep t/m 18 jaar; 2 groepen 18+).

De basiscursus vindt elke zaterdag plaats van half 1 tot half 2 en van 2 tot 3. Voor jeugdleden is er een aparte training: deze vindt elke zaterdag plaats om 11 uur ‘s ochtends.

3D schieten

Elke zaterdag is 1 begeleider van 14.00 tot 15.30 uur vrijblijvend beschikbaar om met schutters samen op het 3D-veld te schieten. De ontmoetingsplek is om 14 uur bij het clubhuis/ terras. Je maakt gebruik van eigen materiaal, tenzij de begeleider dit als onderdeel van de basiscursus uitvoert. Zo kan je samen met de begeleider je verder verdiepen in het 3D schieten.

Vormcheck

Schiet je al langer (na basiscursus) maar wil je graag feedback op je houding en techniek? Dan kan je een afspraak maken met Thomas (meer informatie op de ledenpagina). Hij is NHB-gecertificeerd trainer en stuurt je graag bij door middel van persoonlijke tips.

Trainingstijden zaterdag

12.30 – 13.30: training volwassenen
13.00 – 14.00: training volwassenen
11.00 – 12.00: training jeugd
14.00 – 15.30: mogelijkheid tot 3D schieten onder begeleiding
Op afspraak: vormcheck

Scroll naar boven